maanantai 22. lokakuuta 2012

Lomalla ja kuulumisia

Täällä taas pitkästä aikaa kertomassa ihan vain kuulumisia :) Syksy on kyllä mennyt melko nopeasti ja nyt odotellaankin jo talvea. Lunta pitäisi tulla ihan näinä päivinä tai viikkoina.. mutta talvirenkaat onkin jo vaihdettu että sen puoleen ei huolta. 

Aloitin elokuussa uuden sijaisuuden, joka päättyykin joululle. Työ on ollut samanaikaisesti erittäin haastavaa ja antoisaa. Ja tämän viikon ollaankin nyt sitten täällä päin syyslomalla, että jaksetaan tehdä hommia sinne jouluun asti. Mitä tämän sijaisuuden jälkeen sitten teen, se on vielä avoinna.. mutta joka päivä nykyisessä työssä huomaan että työt eivät taida ihan heti sosiaalialalta loppuakaan. Joidenkin mielestä sijaisena toimiminen voi olla turhauttavaa ja onhan se välillä. Ainakin siinä tilanteessa, jos virka olet sijaistanut, tulee auki etkä tule valituksi vaan siihen valitaankin joku kokeneempi henkilö. Ehkä jopa iältään vanhempi, jolla perhe on jo koossa. Mutta toisaalta eihän nykyaikana enää pysytäkään eläkeikään asti samassa paikassa. Minä kerrytän tällä hetkellä sijaisuuksilla sitä työhaastatteluissa kuulutettua työkokemusta ja katsotaan mihin se johtaa.. 

Tämä lomaviikko huipentuu tyttären 3-vuotissyntymäpäiväjuhliin! Tuntuu ihan uskomattomalta, miten nopeasti aika on kulunut ja miten hän on kehittynyt.. Omaa tahtoa ja juttua riittää. Omatoimisuuttakin on, esimerkiksi siivouspäivänä haluaisi kovasti auttaa, mutta ei aina malttaisi kuunnella jonkinlaista ohjeistusta loppuun asti. Olen sitten päättänyt, että annan vain luudun käteen ja neuvon mitä pöytää tms voisi pyyhkiä niin pääsee siten osallistumaan. On hassua, että nyt kun syntymäpäivä on jo näin lähellä, tytär ei juttele asiasta juurikaan mitään. Vähän aikaisemmin hän jutteli lähes päivittäin, että mitä ajatuksia syntymäpäivään liittyen on.. ja se meni kuta kuinkin näin.."Sitten on punaista ja mustaa ja syödään kakkua ja lauletaan "Paljon onnea vaan". Punaista ja mustaa.. hmm ei ole oikein vielä avautunut mitä hän sillä tarkoittaa.. mutta ainakin tällaisen lahjan hän saa meiltä vanhemmilta.. eli Lego Duplo Creative Cakes, jonka tilasin Hobby Hallin Hobbaloista.

 Talvivaatteetkin on jo kasassa, joista voisin mahdollisesti kirjoitella tämän viikon aikana..
Nyt olisi tarkoitus tehdä tekemättömiä töitä ja käydä ystävän kanssa syömässä.

Mukavaa ja rentouttavaa lomaviikkoa niille, joilla se nyt on ja pirteää työviikkoa muille!   

1 kommentti:

  1. Nuo duplot ovat kyllä ihania! Meillä on ne jemmassa joululahjaksi :-)

    VastaaPoista