keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

2,5-vuotiaan ruokailutottumuksista ja oiva keksintö :P

Meidän neiti on ensi kuussa 2,5-vuotias ja on nyt vähän aikaa ollut erittäin hyvä syömään. Ja olen huomannutkin, että vaihteluita syömisen suhteen on niinkuin kasvunkin. Vaan tällaista intoa syömiseen ei vielä aiemmin ole ollut kuitenkaan. Mummutkin ovat pistäneet merkille asian ja totesivat, että sitten kun tulee se vaihe ettei ruoka maistu niin pitänee muistella tätä aikaa kun kerralla maistui parikin kananmunaa putkeen :D Muistelisin, että 1,5-vuotis neuvolakäynnistä 2-vuotis neuvolaan oli pituutta tullut ihan vain muutama sentti ja painoa ei juuri lainkaan. Harmillista, että nyt ei enää ole 2,5-vuotis neuvolakäyntiä vaan seuraava on vasta syksyllä kun neiti täyttää 3 vuotta. Uskoisin, että siihen mennessä ehtii meneillä oleva kasvupyrähdys tasaantua :)

Siihen olen hirrveen tyytyväinen, että melkeinpä kaikki ruuat menee. Ja mitä tulee kananmunaan niin sille meidän neiti on lähes perso! :D Olimme vasta vanhemman sukulaisen synttäreillä ja neiti halusi leivän, jossa oli kananmunaa MUTTA myös anjovista (en ole itse juuri anjoviksen ystävä) vaan neiti nappasi anjoviksen käteen ja popsi menemään. Hetken hänellä oli mainio ilme, mutta sinne se anjovis upposi ja loput leivästä perässä :D 


Olemme pitäneet kiinni siitä, että karkkipäivä on kerran viikossa ja silloin yleensä tyttö haluaa Muumi-karkkipussin. Ne mustat karkit ovat hänen mielestään "nipsu-karkkeja" ja välillä syö niitä jopa mieluummin kuin hedelmäkarkkeja :)


Välipalana menee banaania ja omenaa. Erityisesti omenasta meidän neiti tykkää ja siihen onkin olemassa mainio keksintö miten saa nopeasti omenan lohkoiksi. Ikeasta löytyi tämä apuri ja on hirrveen kätevä. Jos vaikkapa haluaisi omenapiirakan tehdä niin sitäkin ajatellen myös hirmu kätevä. Toki lohkot ei hirmu pieniä mutta mukava se on itsekin niitä lautaselta napostella välipalakin ;)


Spritta omenanlohkoja, 2,95€ Ikeasta
Nyt suuntaan neidin hakuun virikehoidosta, saas nähdä mitä tykkäsi olla viikon tauon jälkeen siellä :) Hoitokaverit olivat ainakin aamulla innoissaan, kun näkivät tutun tytön tulevan ulko-ovesta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti